Adatszolgáltatások

 

Bejelentésre kötelezett légszennyező pontforrások:

  • technológiához tartozó elszívó, szellőző kürtők, amelyeknél a légszennyező anyag kibocsátási jellemzői méréssel vagy műszaki számítással egyértelműen meghatározhatók
  • 140 kW névleges bemenő hőteljesítményt meghaladó tüzelőberendezések kéményei
  • a közintézményeknél illetve a háztartási tevékenység esetén 500 kW névleges bemenő hőteljesítményt meghaladó tüzelőberendezések kéményei
  • a gazdasági tevékenység keretében végzett, bűzterhelést okozó források
  • a gazdasági tevékenység keretében működő diffúz légszennyező források

 

Levegőtisztaság-védelmi alapbejelentés (LAL)

Az új légszennyező pontforrásokra az alapbejelentést legkésőbb a légszennyező pont- és diffúz forrás működési engedély kérelemmel együtt, vagy legkésőbb a tevékenység megkezdése előtt kell teljesíteni. Az adatlapok adatainak megváltozása esetén üzemeltető köteles a bekövetkezett változásokat 30 napon belül az alapbejelentő lapon bejelenteni.

 

Légszennyezés mértéke éves jelentés (LM)

A bejelentésre kötelezett légszennyező pont- és diffúz források tényleges szennyező anyag kibocsátásáról évente a tárgyévet követő március 31-ig légszennyezés mértéke adatlapon éves bejelentést kell tenni.
 
A bejelentési, adatszolgáltatási kötelezettség kizárólag elektronikus úton teljesíthető.

Az Országos Környezetvédelmi Információs Rendszer (OKIR) továbbfejlesztésének eredményeként, az OKIR adatszolgáltatási lehetőségei, funkciói 2020. január 1-től megváltoznak. Az elektronikusan benyújtható ÁNYK alapú bevallások kiváltásra kerülnek egy új online űrlapkezelő és adatszolgáltató rendszerrel (OKIRkapu).

Az átállás az új elektronikus űrlapra 2020. január 1-től történik meg, ezt követően az új online szolgáltatással teljesíthetők az adatszolgáltatások.
 
Az OKIRkapu adatszolgáltató rendszer az interneten a https://kapu.okir.hu/okirkapuugyfel/ linken érhető el.

Az új online adatszolgáltatással kapcsolatos további információk, a rendszer elérhetősége az OKIR weboldalán kerül publikálásra: www.web.okir.hu
FETILEV Felső-Tisza-vidéki Levegőanalitikai Kft. Nyíregyháza
Cím:
4405 Nyíregyháza, Tünde u. 23.
(Nyír-Glas Kft. Üvegcentrum melletti irodaház.
FIGYELEM! Az épületre 13/b van kiírva!)
Telefon/fax: +36 (42) 310-497
Balogh László ügyvezető, műszaki vezető
+36 (70) 340-6129
Csatári Zsolt ügyvezető, minőségirányítási vezető
+36 (70) 340-6128
A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába.